Zelf gezonde pepernoten maken

Ook fan van pepernoten, maar wil je toch een beetje verantwoord eten? Maak dan deze pepernoten van banaan, kokosmeel en dadel. Super lekker en super snel klaar! 

Ik hou niet eens echt van pepernoten. Maar ik vind het er wel bij horen in de aanloop naar Sinterklaas. En ik wist zeker dat Nomi er heel blij van zou worden. Tijd voor er gezondere variant dus! Gemaakt van spullen die ik al in huis had en die jij misschien ook wel in de kast hebt liggen. Kan je vanavond nog aan de slag!

 

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 120 gram kokosmeel of amandelmeel
  • 2,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 3  theelepels speculaaskruiden of koekkruiden
  • 6 dadels
  • 120ml kokosolie
  • Een mini snufje zout
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker

How to:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en maal fijn.
  3. Kneed het beslag tot 1 grote bal. En proef of je het beslag lekker vind! Voeg naar smaak bijvoorbeeld nog wat extra speculaaskruiden etc toe.
  4. Maak van de grote bal allemaal kleine balletjes en leg ze op een met ovenpapier bedekte bakplaat.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten. Kijk wel regelmatig even of ze niet te donker worden.

Eet smakelijk!