Zelfgemaakte fruitijsjes!

Deze kokoswater-frambozenijsjes zijn binnen no-time de favoriete zomersnack van je kleintje. Je maakt ze binnen een half uur, exclusief de wachttijd. En je kan zelf guilt-free meesnoepen, want deze ijsjes zijn suikervrij!

Ingrediënten voor 6 ijsjes

  • 1 doos frambozen (vers of ingevroren)
  • een handjevol aardbeien (die zijn vers écht lekkerder)
  • 300 ml puur kokoswaterNodig: ijsjesvorm óf kleine plastic bekertjes en lepeltjes

How to

  1. Schenk in de ijsjesvorm (of bekertjes) een klein laagje kokoswater. Je kan uit gaan van ongeveer 30 a 40 ml per ijsje.
  2. Stop per ijsvormpje 1 hele framboos in het kokoswater en zet daarna in de vriezer.
  3. Maal vervolgens de overgebleven frambozen en een flinke hand aardbeien in de blender, of prak ze fijn als je verse frambozen hebt.
  4. Als het laagje kokoswater na een uur bevroren is haal je de ijsjes uit de vriezer en giet je het frambozen-aardbeienmengsel in de ijsvormpjes.
  5. Voeg de stokjes toe – of gebruik een leuk stevig rietje als stokje – en zet de ijsvorm terug in de vriezer.
  6. Na ongeveer een uur zijn je ijsjes klaar! Heb je geen zin om de ijsjes helft voor helft in te vriezen, dan kan je natuurlijk ook alles door elkaar gooien en het in een keer invriezen. Net zo lekker, iets minder mooi ;)Eet smakelijk!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>