Oud Hollands stamppotje met pastinaak (+8 maanden)

Echte Nederlandse stamppotjes bestaan vaak voor zeker de helft uit aardappelen. Die worden door het lichaam van je kleintje herkent als suikers. Ik heb ze in dit recept daarom vervangen door knolselderij, het resultaat is heerlijk! Dit recept is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden. Bon appetit!

Ingrediënten (voor 5 porties van 200 gram)

 • Pastinaak (3 stuks, ongeveer 200 gram)
 • Koolrabi (3 stuks)
 • Knolselderij (1 klein knolletje)
 • Sinaasappel

How to

 1. Breng 750ml water in een pan aan de kook.
 2. Maak de pastinaak schoon door hem grondig te wassen, of te schillen met een dunschiller. Snijd de hem daarna in grove schijven. Maak ook de koolrabi schoon en snijd in grove stukken.
 3. Voeg de pastinaak en koolrabi toe aan het kokende water. Maak ondertussen de knolselderij schoon en snijd ook die in grove blokken.
 4. Voeg de knolselderij na 5 minuten toe aan het kokende water en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
 5. Giet het water af en bewaar en klein beetje kookvocht. Maal alles in de staafmixer of blender, zo fijn als voor jouw kindje nodig is. Is je kindje al groter, dan kan je ook een stamper gebruiken.
 6. Knijp een paar druppels sinaasappelsap over de stamppot en verdeel het over 5 goed afsluitbare bakjes.
 7. Laat het eerst even afkoelen, doe de deksel er op en zet het in de vriezer. Vergeet niet op het bakje te schrijven wat er in zit en wanneer je het hebt ingevroren. Ik schrijf het zelf altijd op masking tape en plak dat op de bakjes, dat ziet er ook nog eens leuk uit!