Bananenbrood met haver (+12 maanden)

Dit bananenbrood is een super voedzaam en snel alternatief voor een gewone boterham in de ochtend. Het is rijk aan vitaminen, vezels en eiwitten, de perfecte start van de dag! Geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar (zonder de haver kan het al eerder).

Bananenbrood is een van onze favoriete ontbijtjes. Je maakt het in een handomdraai en kleintjes vallen als een blok voor de zachtzoete smaak. Hoewel ik het recept heb bedacht voor mijn dochter van een jaar oud, valt het bij jong en oud in de smaak. Toen ik het laatst verkocht op een kinderfestival kwam een oma zelfs terug met haar kleinkind om een flink stuk mee te nemen als avondeten. Het recept vind je hieronder, hopelijk is het ook bij jullie een succes!

 

Ingrediƫnten

 • 6 grote rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 150 gram havermout
 • 10 dadels zonder pit
 • 10 walnoten
 • een grote hand rozijnen
 • een snufje kaneel of koekkruiden (te koop bij Ekoplaza)

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Maal de dadels en de walnoten in een blender fijn. Schept het mengsel daarna in een grote kom of beslagbak.
 3. Maal de bananen daarna in de blender en voeg toe aan get dadel-walnotenmengsel.
 4. Voeg ook de overige ingrediƫnten toe en roer goed door.
 5. Vet een taartvorm in met kokosolie (of gebruik bakpapier) en giet het mengel in de vorm. Ik gebruik zelf vaak een kleine taartvorm van 22cm, dan wordt het een mooi hoog brood. Wil je echt gelijke plakken kunnen snijden, gebruik dan een cakevorm.
 6. Zet het mengsel in de oven en bak gedurende 40 minuten op 200 graden. Je kan het bananen-haverbrood in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren.

 

Ik hoop dat het bevalt! Laat het me vooral even weten via Facebook.

Bon appetit!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>