Kleurige Afrikaanse havermout

De zon is weer even terug! En daar hoort natuurlijk een zonnig ontbijt bij. Havermout is super gezond en is weer helemaal ingeburgerd op ons menu tegenwoordig. Tijd voor variatie!

 

Mijn ouders woonden tot een paar weken geleden in Gabon, in centraal / West Afrika. Ze hadden daar een grote tuin vol palmen én heel veel lekkers. Een bananenboom, een hele oude mangoboom en een boom met honderden avocado’s. Verser kan je het niet krijgen, en alles was lekker zongerijpt. Er was bijna niet tegenaan te eten.

Nu de zon eindelijk weer even terug ontbijten wij lekker Hollands met havermout, aangevuld met al het eetbare dat in de tuin van mijn ouders te plukken was: avocado, mango en banaan. Super voedzaam en lekker voor de afwisseling.

 

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1/2 avocado
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 220ml amandel-kokosmelk (bijvoorbeeld van provamel. Die is lekker, maar wel al iets gezoet met agave)
  • 35 gram havermout (ongeveer 3 volle eetlepels)

Hoe maak je het snel?

  1. Verwarm in een pan 220ml amandelmelk en voeg daar de havermout aan toe. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes koken.
  2. Prak de banaan ondertussen en voeg die aan de havermout en melk toe zodra je klaar bent. Laat hem kort meewarmen.
  3. Schil de mango en snijd in kleine stukjes. En snijd ook de avocado in kleine stukjes.
  4. Haal verdeel de havermout over 2 kommen en schep de avocado en mango er aan toe.

Haast ‘s ochtends?

Voor drukke moeders die geen tijd hebben om ‘s ochtends een ontbijtje te maken: je kan de havermout en amandelmelk ook de avond van tevoren in de koelkast zetten. Als je het fruit ‘s avonds ook vast snijd hoef je het de volgende dag alleen nog door elkaar te husselen. Ook koud is het namelijk heel lekker!