Groene ontbijt smoothie met spinazie en kiwi (+8 maanden)

Deze voedzame smoothie met groenten en fruit geeft jezelf en je kleine snel een flinke dosis vitamines en mineralen. Ik maakte hem vandaag voor vriendinnen en hun kinderen. Heel simpel – een recept is eigenlijk overbodig – en snel. Hoe je hem maakt lees je hier. 

Kindjes zijn nou eenmaal niet altijd dol op groenten. En zelfs als ze dat wel zijn is het soms lastig om er voor te zorgen dat ze er voldoende van binnen krijgen. Terwijl ze de voedingsstoffen uit groenten juist keihard nodig hebben om gezond groot te worden.  Smoothies met groenten en fruit zijn ideaal als aanvulling – en als noodgreep wanneer je kind niks wil eten of drinken door doorkomende tandjes, kiezen, spruw, griep, etc.

 

Waarom deze smoothie zo gezond is

Deze groene smoothie bevat spinazie en komkommer en is daardoor rijk aan vitamine A (goed voor het gezichtsvermogen), B6 (voor de weerstand en de spijsvertering), B11 (dat is foliumzuur) en bevat heel erg veel vitamine K. Vitamine K geef je je kindje de eerste 3 maanden in druppelvorm en is goed voor de bloedstolling. Daarnaast zorgen komkommer en spinazie voor een lekkere portie mineralen, waaronder calcium, magnesium, zink, ijzer, kalium en zink. De banaan en kiwi zorgen voor o.a. vitamine C en natuurlijk voor de  lekkere friszoete smaak. Een lekker sapje voor een goede weerstand van je kleine dus! Dit is hoe je hem maakt:

 

Ingrediënten (voor 3 grote glazen)

  • Verse bladspinazie – 3 a 4 flinke handen vol
  • 1/2 komkommer met schil
  • 2 kiwi’s
  • 2 bananen
  • eventueel ongezoete amandelmelk of wat water om te verdunnen

How to

  1. Was de spinazie en de komkommer.
  2. Snijd de komkommer in grote stukken zodat je hem goed kan malen.
  3. Schil de kiwi’s en haal de bananen uit de schil.
  4. Gooi alles in de blender, druk op de knop en klaar is je sapje!

Proost!