Gezond snoepen: frozen yoghurt repen

Zomer of winter, hier wordt het héle jaar door om ijsjes gevraagd. Zelfs de ijsklontjes uit een glas drinken mag ik niet zelf houden. Maar goed, gisteren was het eindelijk écht warm en dus tijd om verantwoorde frozen yoghurt repen te maken. Nomi is fan!
Ingrediënten:

  • 500 ml Griekse yoghurt, geiten yoghurt of kokosyoghurt. Wat jij wilt!
  • 2/3 eetlepels honing
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • Iets om yoghurt een kleurtje mee te geven, bijvoorbeeld bosbessenpoeder, een beetje bietensap of aardbeiensap.

 

Keukenbenodigdheden

  • Een (vriesvaste) schaal of bak met opstaand randje
  • Een vel ovenpapier

 

How to:

  1. Meng het grootste deel van de yoghurt met de honing in een kom.
  2. Meng in een andere kom het overgebleven restje yoghurt met de bosbessenpoeder, bietensap, of welk fruit je ook gebruikt
  3. Bedek de schaal of bak met ovenpapier
  4. Giet de bak met de ongekleurde yoghurt op het ovenpapier en verdeel goed met de bolle kant van een lepel
  5. Druppel met een theelepel de gekleurde yoghurt er doorheen en roer een klein beetje door, zodat je een mooie swirl krijgt.
  6. Verdeel de gewassen (maar wel weer droge!) blauwe bessen en de granaatappelpitjes oven de yoghurt.
  7. Zet 3/4 uur in de vriezer en klaar!

 

Als de reep vastzit aan de bak, kan je de onderkant heel even onder warm water houden, zodat je hem er makkelijk uit kan halen. Snijd de plak met een groot mes in stukken en voila! Je hebt weer een super lekker én verantwoord tussendoortje  gemaakt voor je kleine! Eet de frozen yoghurt repen meteen op als je ze uit de vriezer haalt, of bewaar ze in de vriezer.

Eet smakelijk!

Oh ja: Je kan de repen zo uit de hand eten. Krijgt je kind daar te koude handen van? Wikkel de reep dan in een stukje ovenpapier, of doe het mengsel gewoon in een ijsjesvorm!